langoše

Recept na langoše

Langoše patří k oblíbeným pokrmům, které se nejenže jednoduše připraví, ale jsou i velmi dobré. Recept na langoše je jednoduchý. Uděláte si těsto na langoše, to necháte vykynout, osmažíte langoše a můžete si je ozdobit, jak chcete.

Těsto na langoše

Ingredience:

Těsto: 300 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
lžička soli
2 lžíce oleje
150 - 180 ml vody
Na ozdobu langoše: sýr
česnek
kečup



Postup:

Uděláme si kvásek, který přidáme k mouce promíchané se solí a olejem. Postupně přidáváme vodu, aby bylo těsto tak akorát. V teple ho necháme vykynout.
Pak si těsto rozdělíme na deset dílů, ze kterých uděláme placky. Tyto placky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Langoše potřeme například prolisovaným česnekem, kečupem a strouhaným sýrem nebo šunkou, křenem či marmeládou.

Langoše těsto je velice jednoduché a chutné.

Recept na langoše bez kynutí.