Tvarůžková pizza

Tvarůžková pizza

Tvarůžková pizza je jedinečným spojením tradičních italských a českých chutí. Díky kombinaci šunky, tvarůžků a eidamu na domácím těstě vytvoříte chutnou a sytou pizzu, která se skvěle hodí k večernímu posezení s přáteli nebo rodinou. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže si můžete vychutnat kus Itálie přímo u vás doma.

Ingredience:

  • Na těsto:
    • 350 g hladké mouky
    • 5 g cukru
    • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
    • kávová lžička soli (8 g)
    • 30 ml olivové oleje
    • 220 ml vody
  • Rajská směs:
    • drcená rajčata
    • 2 stroužky česneku
    • oregano
    • špetka soli
  • Na pizzu:
    • 150 g eidamu
    • 100 g šunky
    • 150 g tvarůžků
    • oregano

Postup přípravy:

  1. Příprava těsta: V teplé vodě si připravte kvásek z cukru a droždí. Mouku smíchejte se solí, olejem, přidejte kvásek a zbytek vody. Zpracujte vláčné těsto a nechte ho půl hodiny v teple kynout.
  2. Příprava rajské směsi: Drcená rajčata smíchejte s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem.
  3. Příprava ingrediencí na pizzu: Tvarůžky nakrájejte na menší kousky, eidam nastrouhejte a šunku nakrájejte na nudličky.
  4. Sestavení pizzy: Vykynuté těsto rozprostřete do vymazaných forem nebo na plech(y). Potřete ho rajčatovou omáčkou, posypte eidamem a tvarůžky, přidejte nudličky šunky a nakonec okořeňte oreganem. Pro extra sýrový zážitek můžete posypat dalším sýrem.
  5. Pečení: Pizzu pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není dozlatova.

Poznámky: Tvarůžková pizza je vynikající volbou pro milovníky sýra a netradičních pizzových variant. Hodí se k pohodové večeři s pivem, ale je skvělá i bez něj. Užijte si její přípravu a nezapomeňte experimentovat s dalšími surovinami podle vašich chutí!

Napsal

Napiš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *