pizza

Bramborová pizza

Ingredience:

450 g brambor
olivový olej
pepř
sůl
2 cibule
100 g šunky
1 klobása
100 g eidamu
100 g mozzarely
černé olivy
oregano
2 vejce
20 ml mléka

Postup:

Brambory nakrájíme na centimetrová kolečka. Rozložíme je na vymazaný plech a lehce osolíme a opepříme. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 200°C patnáct minut.
Mezitím si nakrájíme cibuli na kostky, stejně tak šunku a klobásu. Sýry nastrouháme. Vejce smícháme s mlékem a kořením a rozkvedláme.
Po vytáhnutí brambor z trouby dáme na ně kostky cibule, šunky, klobásy, olivy a posypeme tuto směs sýrem a oreganem. Celé to zalijeme vajíčky.
Pečeme v troubě ještě 15 minut a pak můžeme podávat.
Bramborová pizza je zajímavou alternativou k pizze z mouky. Určitě vám bude chutnat, ale možná vám bude bramborová pizza připomínat francouzské brambory.