pizza

Chacharova pizza

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
lžička cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
lžíce oleje
200 - 250 ml vody
Omáčka: 400 g rajčat
3 stroužky česneku
oregano
bazalka
pepř, sůl
10 ml oleje
Na pizzu: strouhaný eidam
šunka
žampiony
mozzarela

Postup:

Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, přidáme kvásek, olej a postupně vodu. Uděláme těsto, které necháme tak půl hodiny kynout.
Mezitím spaříme rajčata a oloupeme je. Rajčata nakrájíme a smažíme na rozpáleném oleji, k tomu přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, oregano a bazalku. Vše dusíme do měkka, až vytvoříme omáčku.
Eidam si nastrouháme, šunku nakrájíme na plátky, žampiony oloupeme a také nakrájíme. Mozzarelu nakrájíme na plátky.
Vykynuté těsto dáme do vymazané nebo vymazaných forem na pizzu nebo na plech. Namažeme ho rajskouu směsí, posypeme strouhaným eidam, poklademe dále plátky šunky,.žampionů a plátky mozzarely. Nakonec posypeme oreganem a bazalkou.
Chacharovu pizzu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220°C, kde ji pečeme asi 15 minut dozlatova. Chacharova pizza je specifická díky své jednoduchosti a skvělé chuti. Tato domácí pizza je velice dobrá.