lasagne

Lasagne s mletým masem recept

Ingredience:

250 g lasagní (1/2 balíčku)
400 g mletého masa
1 cibule
2 stroužky česneku
1 krajená rajčata (400 ml)
sůl, pepř
3 lžíce másla
300 ml vývaru
300 ml mléka
2 lžíce mouky
200 g eidamu

Postup:

Maso nakrájíme, okořeníme a osmažíme na pánvi, k němu přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Olej nemusíme vůbec použít, protože ho v mletém mase je dostatek. Po chvíli k němu přidáme plechovku s rajčaty a nálevem a dusíme.
Mezitím rozehřeje máslo, k němu přidáme mouky a uděláme si jíšku. K tomu přidáme vývar a mléko a uděláme z toho omáčku, do které přidáme polovinu nastrouhané sýru.
Vymažeme pekáč máslem a dáme na něj vrstvu lasagní, masa a omáčky, pokračujeme tak asi dvakrát nebo třikrát. Končíme lasagněmi, které zalijeme zbytkem omáčky a posypeme zbylým sýrem.
Pečeme při teplotě 180° asi 20 minut v zakrytém pekáči a deset minut odkrytém pekáči.
Lasagně s mletým masem jsou velmi dobré.