lasagne

Lasagne se zelím

Ingredience:

250 g lasagní (1/2 balíčku)
400 g mletého vepřového masa
500 g kysaného zelí
200 ml bílého vína
200 g sladké smetany
200 g zakysané smetany
2 cibule
3 stroužky česneku
1 malý protlak
200 g eidamu
1 malý rajský protlak
kmín, sůl, pepř
lžíce oleje

Postup:

Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme.
V druhé pánvi smažíme nakrájené maso (bez oleje), pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso okořeníme mletým kmínem, pepřem a solí. Po chvíli přidáme protlak a chvíli dusíme.
Po deseti minutách dušení přidáme k zelí smetany a promícháme.
Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu lasagní, zelí, masa a postup opakujeme, dokud máme v míse místo. Poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem.
Lasagně se zelím pečeme při teplotě 180°C okolo půl hodiny. Recept vymyslel Babica.