pizza

Pec na pizzu

Nejlepší pizza se upeče v peci na pizzu. Pece na pizzu byly oblíbené již dávno v Itálii, když pekli pizzu. Každá dobrá pizzerie používá pec na pizzu, aby právě ta jejich pizza byla výborná. Správná pec na pizzu by měla být vytápěná dřevem a měla by být postavena z cihel. V domácích podmínkách má málokdo možnost si ji nechat postavit. Ovšem není vůbec nemožné mít malou pec na pizzu, která se vám vejde do kuchyně. Poslední dobou výrobci vyrábějí i pece na pizzu pro domácí použití.

Pec na pizzu se dá pořídit buď v řádech několika tisíců, nebo její cena může být i několik desítek tisíc korun. Pec na pizzu je někdy označována jako pekárna na pizzu se stává hitem poslední doby. Každý by chtěl doma mít čerstvou křupavou pizzu jako z pizzerie. Samozřejmě, že pizzu můžete upéct v klasické troubě, ale po ochutnání pizzy z pece na pizzu již žádnou jinou chtít nebudete.

V peci na pizzu je pizza lepší kvůli tomu, že v sobě má refrakční kámen, který umožňuje rovnoměrné pečení a navíc je vytvořena speciální italskou technologií.

Doporučujeme:

pec