pizza margherita

Pizza Babica - Babicovy dobroty

Ingredience:

Těsto: 500 g hladké mouky
100 ml olivového oleje
10 g soli
20 g čerstvého droždí
5 g cukru
200 ml mléka nebo vody
Omáčka: 1 konzerva rajčat
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
sůl, pepř
Na pizzu: slanina
cibule
sýr
konzerva tuňáka v olivovém oleji
konzerva kukuřice
olivy
oregano, bazalka

Postup:

Z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek.
Následně smícháme mouku se solí, olejem a kváskem. Těsto vypracujeme a dáme kynout na 45 minut.
Připravíme omáčku. Povaříme rajčata a přidáme k nim sůl a prolisovaný česnek.
Těsto rozválíme dáme na plech či do formy. Vyložíme pečícím papírem nebo potřeme olejem.
Těsto rovnoměrně potřeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme nakrájenou sýrem, slaninou, tuňákem, kterého slijeme, cibulí, kukuřicí a olivami.
Nakonec posypeme oreganem a bazalkou.
Pečeme v troubě na co nejvyšší teplotu, dokud pizza nebude hotová (10 - 15 minut).