pizza

Domácí pizza

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí
kávová lžička soli (7 g)
lžíce oleje
200 ml vody
Omáčka: pasírovaná rajčata
3 stroužky česneku
oregano
bazalka
pepř
špetka soli
Na pizzu: šunka
olivy
papriky
cibule
mozzarela

Postup:

Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej a vodu. Uhněteme těsto, které necháme půl hodiny kynout.
Mezitím si smícháme pasírovaná rajčata s olejem, s prolisovaným česnekem, pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Nastrouháme mozzarelu, nakrájíme papriky, cibuli. Šunku přepůlíme.
Vykynuté těsto dáme do vymazané formy na pizzu nebo na plech(y). Dáme na něj rajčatovou směs, kterou lehce posypeme třetinou sýru. Na sýr dáme šunku, papriku, cibuli, vše posypeme zbytkem sýru a posypeme olivami a oreganem.
Domácí pizzu pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C na 15 minut dozlatova.