pizza s ančovičkami a surimi

Pizza s ančovičkami a surimi

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
9 g soli
20 ml olivového oleje
220 ml vody
Omáčka:
pasírovaná rajčata nebo rajský protlak bez cukru
3 stroužky česneku
oregano
2 lžíce oleje
špetka soli
Na pizzu: 100 g eidamu
100 g surimi
1 plechovka ančoviček
olivy
50 g mozzarelly
oregano

Postup:

Z pár lžic teplé vody, cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme olej, vykynutý kvásek a postupně vodu. Uděláme těsto, které pořádně propracujeme a necháme ho alespoň půl hodiny kynout.
Smícháme pasírovaná rajčata (nebo protlak) s prolisovaným česnekem, olejem, solí a oreganem. Eidam nastrouháme. Surimi nakrájíme na kolečka a mozzarellu nakrájíme na plátky. Z ančoviček slijeme olej a dle potřeby je přepůlíme.
Těsto, které už vykynulo rozprostřeme do vymazané formy nebo na plech. Potřeme ho rajskou směsí, kterou posypeme strouhaným sýrem. Na ní rovnoměrně poklademe surimi a ančovičky. Nakonec poklademe plátky mozzarelly a naházíme na sýr olivy. Pizzu lehce okořeníme oreganem.
Pizzu s ančovičkami a surimi pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15 minut dozlatova.