pizza

Těsto na pizzu s omládkem

Existuje mnoho receptů na těsto na pizzu. Zde je recept na těsto s omládkem, těsto tak bude lépe kynout a bude více nadýchanější.

Ingredience:

Omládek: 100 ml vlažné vody
lžička cukru
15 g droždí
120 g hladké mouky
Zbytek těsta: 360 g hladké mouky
5 g cukru
kávová lžička soli (7 g)
25 ml olivové oleje
140 - 160 ml vody

Postup:

Připravíme si omládek. Smícháme vodu s cukrem a droždím, poté přidáme mouku a pořádně smícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 35 minut.
Pak k tomu přidáme mouku, cukr, sůl, olej a vodu. Opět dobře zpracujeme a necháme kynout v teple alespoň 40 minut.
Poté vytvarujeme z těsta pizzu (2 -3 kusy), které umístíme do formy nebo na plech, kde je pečící papír.
Potřeme ho omáčkou na pizzu, ozdobíme dle naší chuti (šunka, sýr, papriky, olivy, ...) a posypeme kořením.

Pizzu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 230°C a pečeme cca 10 - 15 minut.
Pizza chutná výborně.