pizza

Tuňáková pizza

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
30 ml olivové oleje
220 ml vody
Na pizzu: drcená rajčata nebo pasírovaná rajčata
2 stroužky česneku
oregano
špetka soli
pepř
1 konzerva tuňáka (160 g)
1 cibule
1 paprika
černé olivy
150 g mozzarely

Postup:

Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme prosetou mouku se solí, olejem, přidáme kvásek a vodu. Uděláme těsto, které necháme půl hodiny kynout.
Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem, oreganem, solí a pepřem. Nakrájíme cibuli na kolečka a papriku na proužky. Olivy můžeme nakrájet na kolečka. Mozzarelu nastrouháme.
Těsto dáme do formy na pizzu či na plech, namažeme jej rajčatovou směsí, rovnoměrně rozprostřeme tuňáka, dále přidáme cibuli a papriku. Lehce posypeme olivami a sýrem.
Tuňákovou pizzu pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C 15 minut dozlatova. Tuňáková pizza je velmi zdravá díky velkému obsahu bílkovin.