Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Ohodnotit recept:

Existuje mnoho receptů na těsto na pizzu. Některá těsta jsou lepší, jiná zas horší. Recept na těsto, který je uveden tady na stránce, pochází z Itálie. Zaručeně vám bude chutnat.

Těsto na pizzu – recept

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Recipe by Pan Kuchtík
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 350 g hladké mouky

  • 5 g cukru

  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (7 g)

  • 20 ml olivové oleje

  • 220 ml vody

Postup přípravy

  • Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.
  • Uděláme vláčné těsto, až se nebude lepit k míse. Lehce ho poprášíme moukou a dáme do tepla na půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto prsty rozmačkáme do formy na pizzu nebo na plech.
  • Na toto těsto můžeme dávat různé ingredience dle naší chuti například:
    Potřeme drcenými rajčaty, které jsme předtím smíchali s rozmělněným česnekem, chilli a oreganem. Potom na něj přidáme zeleninu, šunku a posypeme sýrem.
  • Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme cca 15 minut.
  • Toto byl jednoduchý recept na pizzu, který se používá přímo v Itálii.

Poznámky

    TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.