Existuje mnoho receptů na těsto na pizzu. Některá těsta jsou lepší, jiná zas horší. Recept na těsto, který je uveden tady na stránce, pochází z Itálie. Zaručeně vám bude chutnat.
Těsto na pizzu – recept

Těsto na pizzu
Velikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
20 ml olivové oleje
220 ml vody
Postup přípravy
- Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.
- Uděláme vláčné těsto, až se nebude lepit k míse. Lehce ho poprášíme moukou a dáme do tepla na půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto prsty rozmačkáme do formy na pizzu nebo na plech.
- Na toto těsto můžeme dávat různé ingredience dle naší chuti například:
Potřeme drcenými rajčaty, které jsme předtím smíchali s rozmělněným česnekem, chilli a oreganem. Potom na něj přidáme zeleninu, šunku a posypeme sýrem. - Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme cca 15 minut.
- Toto byl jednoduchý recept na pizzu, který se používá přímo v Itálii.
Poznámky
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.