Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

5 hodnocení

Bezlepková pizza je pizza, která jak už název vypovídá neobsahuje lepek. Nicméně i když je bez lepku, tak je velice chutná a její příprava je velice snadná.

Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)

  • 5 g cukru

  • 1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (7 g)

  • 200 – 230 ml vody

  • 30 ml oleje


  • OMÁČKA NA PIZZU
  • drcená rajčata

  • 3 stroužky česneku

  • oregano

  • bazalka

  • pepř, špetka soli

  • 10 ml oleje


  • NA PIZZU
  • šunka

  • žampiony

  • olivy

  • mozzarela

Postup přípravy

  • Z deci teplé vody si uděláme z čerstvého droždí a cukru kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a postupně přidáváme zbytek vody. 
  • Uděláme vláčné těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
  • Mezitím smícháme drcená rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Šunku nakrájíme na kousky, žampiony oloupeme a také nakrájíme a mozzarelu nastrouháme.
  • Vykynuté těsto dáme do vymazané formy nebo na plech. Těsto namažeme rajčatovou směsí, posypeme strouhaným sýrem, poklademe šunkou, žampiony a posypeme olivami. Nakonec vše okořeníme oreganem.
  • Bezlepkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C, kde ji pečeme asi 20 minut.

Poznámky

  • Na bezlepkovou pizzu můžete dát cokoliv, co vás napadne, tyto ingredience jsou jen pro inspiraci.
  • Už si nemusíte kupovat bezlepkový korpus na pizzu, protože stačí si udělat těsto, upéct jej a bezlepková pizza je hotová.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *