pizza

Bezlepková pizza

Ingredience:

Těsto: 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler...)
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
200 - 230 ml vody
30 ml oleje
Omáčka: drcená rajčata
3 stroužky česneku
oregano, bazalka
pepř, špetka soli
10 ml oleje
Na pizzu: šunka
žampiony
olivy
mozzarela

Postup:

Z deci teplé vody si uděláme z čerstvého droždí a cukru kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a postupně přidáváme zbytek vody. Uděláme vláčné těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
Mezitím smícháme drcená rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Šunku nakrájíme na kousky, žampiony oloupeme a také nakrájíme a mozzarelu nastrouháme.
Vykynuté těsto dáme do vymazané formy nebo na plech. Těsto namažeme rajčatovou směsí, posypeme strouhaným sýrem, poklademe šunkou, žampiony a posypeme olivami. Nakonec vše okořeníme oreganem.
Bezlepkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C, kde ji pečeme asi 20 minut. Na bezlepkovou pizzu můžete dát cokoliv, co vás napadne, tyto ingredience jsou jen pro inspiraci.
Už si nemusíte kupovat bezlepkový korpus na pizzu, protože stačí si udělat těsto, upéct jej a bezlepková pizza je hotová.

Podívejte se na další bezlepkové recepty.