Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

Bezlepková pizza je skvělou volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek nebo se snaží jíst bezlepkovou stravu. Přestože neobsahuje lepek, je velmi chutná a snadná na přípravu.

Ingredience:

  • Těsto:
    • 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)
    • 5 g cukru
    • 1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
    • kávová lžička soli (7 g)
    • 200 – 230 ml vody
    • 30 ml oleje
  • Omáčka na pizzu:
    • drcená rajčata
    • 3 stroužky česneku
    • oregano
    • bazalka
    • pepř, špetka soli
    • 10 ml oleje
  • Na pizzu:
    • šunka
    • žampiony
    • olivy
    • mozzarela

Postup:

  1. Z deci teplé vody si udělejte kvásek z čerstvého droždí a cukru. Zatímco kvásek vzejde, smíchejte mouku se solí, přidejte kvásek, olej a postupně přidávejte zbytek vody, aby vzniklo vláčné těsto.
  2. Těsto nechte v teple hodinu kynout.
  3. Připravte omáčku smícháním drcených rajčat s olejem, rozmělněným česnekem, pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Nakrájejte šunku na kousky, oloupejte a nakrájejte žampiony, a nastrouhejte mozzarelu.
  4. Vykynuté těsto rozprostřete do vymazané formy nebo na plech. Těsto potřete rajčatovou směsí, posypte strouhaným sýrem, poklaďte šunkou, žampiony a olivami. Vše okořeňte oreganem.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut.
  6. Užívejte si chutnou a zdravou bezlepkovou pizzu s ingrediencemi dle vlastního výběru.

Poznámky: Na bezlepkovou pizzu můžete použít jakékoliv ingredience dle své chuti a potřeb. Je to perfektní způsob, jak si užít pizzu bez obav z lepku.

Napsal

Napiš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *