Bezlepková pizza je pizza, která jak už název vypovídá neobsahuje lepek. Nicméně i když je bez lepku, tak je velice chutná a její příprava je velice snadná.

Bezlepková pizza
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
200 – 230 ml vody
30 ml oleje
OMÁČKA NA PIZZUdrcená rajčata
3 stroužky česneku
oregano
bazalka
pepř, špetka soli
10 ml oleje
NA PIZZUšunka
žampiony
olivy
mozzarela
Postup přípravy
- Z deci teplé vody si uděláme z čerstvého droždí a cukru kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a postupně přidáváme zbytek vody.
- Uděláme vláčné těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
- Mezitím smícháme drcená rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Šunku nakrájíme na kousky, žampiony oloupeme a také nakrájíme a mozzarelu nastrouháme.
- Vykynuté těsto dáme do vymazané formy nebo na plech. Těsto namažeme rajčatovou směsí, posypeme strouhaným sýrem, poklademe šunkou, žampiony a posypeme olivami. Nakonec vše okořeníme oreganem.
- Bezlepkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C, kde ji pečeme asi 20 minut.
Poznámky
- Na bezlepkovou pizzu můžete dát cokoliv, co vás napadne, tyto ingredience jsou jen pro inspiraci.
- Už si nemusíte kupovat bezlepkový korpus na pizzu, protože stačí si udělat těsto, upéct jej a bezlepková pizza je hotová.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.