Pizza Hawai je charakteristická díky přidaným ananasům, které spolu s ostatními surovinami přinášejí zajímavou chuť této pizzy.

Pizza Hawai
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
9g soli
20 ml olivové oleje
200 ml vody
OMÁČKA NA PIZZUpasírovaná rajčata
4 stroužky česneku
oregano
pepř
špetka soli
NA PIZZU200 g eidamu nebo mozzarely
200 g šunky
konzerva ananasových kostek
oregano
Postup přípravy
- Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme kvásek a vodu.
- Uděláme těsto, které necháme půl hodiny vykynout.
- Mezitím smícháme pasírovaná rajčata s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí a oreganem.
- Šunku nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme a z ananasové konzervy vylijeme nálev.
- Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y).
- Naneseme na něj rajčatovou směs, na ni dáme strouhaný sýr.
- Poklademe šunkou a posypeme zbytkem sýru. Nakonec tam dáme ananasové kostky a posypeme pizzu oreganem.
- Pizzu Hawai pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C 15 minut dozlatova.
Poznámky
- Na pizze Hawai si určitě pochutnáte.
TIP: Podívejte se na nejlepší pečící trouby.
Pizza Hawai není těžká na přípravu. Využít k tomu můžete i nejlepší pečící trouby a usnadnit si přípravu ještě více.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.