
Pizza chleba
Course: ChlebaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesPizza chleba – těsto
- Ingredience
300 g hladké mouky
100 g celozrnná mouky
250 ml vody
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
necelá kávová lžička soli (5 g)
20 ml olivové oleje
1 vejce
PIZZA CHLEBA – NÁPLŇ150 g sýru
50 g šunky
menší hrst oliv
stroužek česneku
pizza koření nebo oregano
Postup přípravy
- Uděláme si těsto v pekárně nebo bez ní.
- Z pár lžic teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Smícháme mouky se solí, lžící pizza koření, olejem, vejcem a vykynutým kváskem. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme vláčné těsto. Těsto dáme do tepla na půl hodiny kynout.
- Mezitím si nastrouháme sýr, nakrájíme šunku na kostičky a přepůlíme olivy. Do vykynutého těsta vmícháme sýr, šunku, olivy a nasekaný česnek. Těsto dáme opět na půl hodiny kynout.
- Poté vytvarujeme chleba, který dáme do ošatky, na plech nebo formy. Potřeme jej vodou a posypeme pizza kořením.
- Vložíme do předehřáté trouby na 230°C, kde jej pečeme deset minut, poté ztlumíme na 180°C, při které pizza chléb dopečeme.
Poznámky
- Pizza chleba můžete naplnit surovinami dle vaší chuti.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.