Špenátová pizza
Špenátová pizza je výbornou variantou klasické italské pizzy s hlavní ingrediencí v podobě špenátu. Tento jednoduchý a rychlý recept přináší svěží chuť špenátu v kombinaci s bohatou mozzarellou a rajčatovou omáčkou, ideální pro každého milovníka pizzy a špenátu.
Ingredience:
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 5 g cukru
- 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
- kávová lžička soli (8 g)
- 30 ml olivové oleje
- 220 ml vody
- Rajská směs:
- drcená rajčata
- 2 stroužky česneku
- oregano
- špetka soli
- Na pizzu:
- 1 mražený listový špenát
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 100 ml smetany na vaření
- 150 g mozzarely
Postup přípravy:
- Připravte kvásek z teplé vody, cukru a droždí. Smíchejte mouku se solí, olejem, přidejte kvásek a vodu. Zpracujte vláčné těsto a nechte ho půl hodiny v teple kynout.
- Pro rajskou směs smíchejte drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem. Mozzarellu nastrouhejte na jemném struhadle.
- Ve WOK pánvi na rozpáleném oleji dusíte špenát, až se rozmrazí. Poté přidejte smetanu, trochu soli a prolisovaný česnek, promíchejte a odstavte z plotýnky.
- Vykynuté těsto rozdělte do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Namažte ho rajskou směsí, potřete špenátovou směsí, posypte nastrouhanou mozzarellou a okořeňte oreganem.
- Špenátovou pizzu pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není krásně zlatavá.
Poznámky: Špenátovou pizzu si zamilujete díky jedinečné kombinaci chutí. Je to výborná volba pro vegetariánské hosty nebo pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Užijte si tuto lahodnou a zdravou variantu pizzy!
Sdílet