Špenátová pizza

Špenátová pizza

Špenátová pizza je výbornou variantou klasické italské pizzy s hlavní ingrediencí v podobě špenátu. Tento jednoduchý a rychlý recept přináší svěží chuť špenátu v kombinaci s bohatou mozzarellou a rajčatovou omáčkou, ideální pro každého milovníka pizzy a špenátu.

Ingredience:

  • Těsto:
    • 350 g hladké mouky
    • 5 g cukru
    • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
    • kávová lžička soli (8 g)
    • 30 ml olivové oleje
    • 220 ml vody
  • Rajská směs:
    • drcená rajčata
    • 2 stroužky česneku
    • oregano
    • špetka soli
  • Na pizzu:
    • 1 mražený listový špenát
    • 5 stroužků česneku
    • 2 lžíce oleje
    • sůl
    • 100 ml smetany na vaření
    • 150 g mozzarely

Postup přípravy:

  1. Připravte kvásek z teplé vody, cukru a droždí. Smíchejte mouku se solí, olejem, přidejte kvásek a vodu. Zpracujte vláčné těsto a nechte ho půl hodiny v teple kynout.
  2. Pro rajskou směs smíchejte drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem. Mozzarellu nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. Ve WOK pánvi na rozpáleném oleji dusíte špenát, až se rozmrazí. Poté přidejte smetanu, trochu soli a prolisovaný česnek, promíchejte a odstavte z plotýnky.
  4. Vykynuté těsto rozdělte do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Namažte ho rajskou směsí, potřete špenátovou směsí, posypte nastrouhanou mozzarellou a okořeňte oreganem.
  5. Špenátovou pizzu pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není krásně zlatavá.

Poznámky: Špenátovou pizzu si zamilujete díky jedinečné kombinaci chutí. Je to výborná volba pro vegetariánské hosty nebo pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Užijte si tuto lahodnou a zdravou variantu pizzy!

Napsal

Napiš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *