pizza

Špenátová pizza

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (8 g)
30 ml olivové oleje
220 ml vody
Rajská směs: drcená rajčata
2 stroužky česneku
oregano
špetka soli
Na pizzu: 1 mražený listový špenát
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
sůl
100 ml smetany na vaření
150 g mozzarely

Postup:

Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme kvásek a vodu. Uděláme těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout.
Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem. Mozzarellu nastrouháme na jemném struhadle.
Ve WOK pánvi na rozpáleném oleji dusíme špenát, až se rozmrazí. Přidáme k němu po rozmrazení smetanu, trošku soli a prolisované stroužky česneku. Pořádně zamícháme a odstavíme z plotýnky.
Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Namažeme ho rajskou směsí, potřeme špenátovou směsí, posypeme nastrouhanou mozzarellou a okořeníme oreganem.
Špenátovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde pečeme 15 minut dozlatova. Špenátovou pizzu si určitě zamilujete, pokud máte rádi špenát.