Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Špenátová pizza

Špenátová pizza

1 hodnocení

Špenátová pizza, jak už název napovídá, má hlavní surovinu špenát. Její příprava je velice jednoduchá a dokáže ji připravit téměř každý a za pár minut.

Špenátová pizza

Špenátová pizza

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 350 g hladké mouky

  • 5 g cukru

  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (8 g)

  • 30 ml olivové oleje

  • 220 ml vody


  • RAJSKÁ SMĚS
  • drcená rajčata

  • 2 stroužky česneku

  • oregano

  • špetka soli


  • NA PIZZU
  • 1 mražený listový špenát

  • 5 stroužků česneku

  • 2 lžíce oleje

  • sůl

  • 100 ml smetany na vaření

  • 150 g mozzarely

Postup přípravy

  • Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme kvásek a vodu. 
  • Uděláme těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout.
  • Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem. Mozzarellu nastrouháme na jemném struhadle.
  • Ve WOK pánvi na rozpáleném oleji dusíme špenát, až se rozmrazí. Přidáme k němu po rozmrazení smetanu, trošku soli a prolisované stroužky česneku. Pořádně zamícháme a odstavíme z plotýnky.
  • Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Namažeme ho rajskou směsí, potřeme špenátovou směsí, posypeme nastrouhanou mozzarellou a okořeníme oreganem.
  • Špenátovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde pečeme 15 minut dozlatova.

Poznámky

  • Špenátovou pizzu si určitě zamilujete, pokud máte rádi špenát.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.