Špenátová pizza, jak už název napovídá, má hlavní surovinu špenát. Její příprava je velice jednoduchá a dokáže ji připravit téměř každý a za pár minut.

Špenátová pizza
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (8 g)
30 ml olivové oleje
220 ml vody
RAJSKÁ SMĚSdrcená rajčata
2 stroužky česneku
oregano
špetka soli
NA PIZZU1 mražený listový špenát
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
sůl
100 ml smetany na vaření
150 g mozzarely
Postup přípravy
- Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme kvásek a vodu.
- Uděláme těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout.
- Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem. Mozzarellu nastrouháme na jemném struhadle.
- Ve WOK pánvi na rozpáleném oleji dusíme špenát, až se rozmrazí. Přidáme k němu po rozmrazení smetanu, trošku soli a prolisované stroužky česneku. Pořádně zamícháme a odstavíme z plotýnky.
- Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Namažeme ho rajskou směsí, potřeme špenátovou směsí, posypeme nastrouhanou mozzarellou a okořeníme oreganem.
- Špenátovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde pečeme 15 minut dozlatova.
Poznámky
- Špenátovou pizzu si určitě zamilujete, pokud máte rádi špenát.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.