Sýrová pizza je charakteristická množstvím přidaného sýra. Různé druhy sýra s ostatními surovinami přinášejí zajímavou chuť této pizzy.

Sýrová pizza
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
30 ml olivové oleje
220 ml vody
INGREDIENCE NA PIZZUdrcená rajčata (v plechovce)
2 stroužky česneku
oregano
špetka soli
eidam
niva
hermelín
mozzarela
Postup přípravy
- Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme kvásek a vodu.
- Uděláme těsto, které necháme půl hodiny vykynout.
- Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem a špetkou soli.
- Šunku nakrájíme na drobné nudličky a mozarellu nastrouháme na jemno.
- Nivu a hermelín nakrájíme na plátky nebo kostky. Eidam a mozzarelu nastrouháme na jemno.
- Vykynuté těsto si dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y).
- Namažeme ho rajčatovou směsí, posypeme eidamem, poklademe kousky nivy a hermelínu a nakonec posypeme mozzarelou a oreganem.
- Sýrovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 15 minut.
Poznámky
- Sýrovou pizzu můžete vždy odměnit i jinými druhy sýru.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.