Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Sýrová pizza

Sýrová pizza

14 hodnocení

Sýrová pizza je charakteristická množstvím přidaného sýra. Různé druhy sýra s ostatními surovinami přinášejí zajímavou chuť této pizzy.

Sýrová pizza

Sýrová pizza

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 350 g hladké mouky

  • 5 g cukru

  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (7 g)

  • 30 ml olivové oleje

  • 220 ml vody


  • INGREDIENCE NA PIZZU
  • drcená rajčata (v plechovce)

  • 2 stroužky česneku

  • oregano

  • špetka soli

  • eidam

  • niva

  • hermelín

  • mozzarela

Postup přípravy

  • Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme kvásek a vodu.
  • Uděláme těsto, které necháme půl hodiny vykynout.
  • Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem a špetkou soli.
  • Šunku nakrájíme na drobné nudličky a mozarellu nastrouháme na jemno.
  • Nivu a hermelín nakrájíme na plátky nebo kostky. Eidam a mozzarelu nastrouháme na jemno.
  • Vykynuté těsto si dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). 
  • Namažeme ho rajčatovou směsí, posypeme eidamem, poklademe kousky nivy a hermelínu a nakonec posypeme mozzarelou a oreganem.
  • Sýrovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 15 minut.

Poznámky

  • Sýrovou pizzu můžete vždy odměnit i jinými druhy sýru.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.