
Žampionová pizza
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
400 g hladké mouky
200 ml vody
30 ml olivového oleje
kávová lžička soli
1/2 kostky droždí
kávová lžička cukru
RAJSKÁ SMĚSrajčatové pyré
pepř
sůl
2 stroužky česneku
oregano
NA PIZZU150 g šunky
300 g žampionů
2 cibule
olivy
150 g mozzarely
Postup přípravy
- Nejprve si uděláme z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, olejem a přidáme kvásek, a postupně přidáváme zbytek vody.
- Těsto pořádně propracujeme a necháme v teple půl hodiny kynout.
- Během kynutí těsta si připravíme rajčatovou směs; smícháme rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a oreganem. Šunku nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, oloupané žampiony také nakrájíme na kolečka. Sýr si nastrouháme.
- Z vykynutého těsta si vytvarujeme placky, které umístíme do formy na pizzu nebo na plech.
- Potřeme je rajskou směsí, na kterou dáme šunku, žampiony, cibuli a posypeme to celé sýrem.
- Nahoru přidáme lehce oregano a posypeme olivami.
- Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde ji pečeme tak čtvrt hodinky dozlatova.
Poznámky
- Žampionová pizza chutná nejen milovníkům žampionů ale všem, kteří mají rádi pizzu.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.