Žampionová pizza
Žampionová pizza je vynikající volbou pro milovníky hub a klasické italské kuchyně. Tato pizza kombinuje šťavnaté žampiony, šunku a cibuli s bohatou rajčatovou omáčkou a roztékajícím se sýrem, což vytváří dokonalý mix chutí. Je jednoduchá na přípravu a zaručeně potěší každého pizzového gurmána.
Ingredience:
- Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 200 ml vody
- 30 ml olivového oleje
- kávová lžička soli
- 1/2 kostky droždí
- kávová lžička cukru
- Rajská směs:
- rajčatové pyré
- pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- oregano
- Na pizzu:
- 150 g šunky
- 300 g žampionů
- 2 cibule
- olivy
- 150 g mozzarely
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Nejprve připravte kvásek z teplé vody, cukru a droždí. Mouku smíchejte se solí, olejem, přidáme kvásek a zbytek vody. Těsto propracujte a nechte ho půl hodiny kynout v teple.
- Rajská směs: Rajčatové pyré smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a oreganem.
- Příprava ingrediencí na pizzu: Šunku nakrájejte na kostky, cibuli na kolečka, oloupané žampiony na kolečka a sýr nastrouhejte.
- Sestavení pizzy: Vykyneuté těsto vytvarujte na placky a umístěte do formy na pizzu nebo na plech. Potřete rajskou směsí, na kterou dáte šunku, žampiony, cibuli a posypete sýrem. Přidejte oregano a olivy.
- Pečení: Pizzu pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není dozlatova.
Poznámky: Žampionová pizza je skvělá volba pro každou příležitost, ať už jako rychlá večeře nebo jako součást víkendového setkání s přáteli. Můžete experimentovat s různými druhy sýrů a přidat i další zeleninu dle vašeho výběru pro ještě bohatší chuť.