Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Žampionová pizza

Žampionová pizza

1 hodnocení
Žampionová pizza

Žampionová pizza

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 400 g hladké mouky

  • 200 ml vody

  • 30 ml olivového oleje

  • kávová lžička soli

  • 1/2 kostky droždí

  • kávová lžička cukru


  • RAJSKÁ SMĚS
  • rajčatové pyré

  • pepř

  • sůl

  • 2 stroužky česneku

  • oregano


  • NA PIZZU
  • 150 g šunky

  • 300 g žampionů

  • 2 cibule

  • olivy

  • 150 g mozzarely

Postup přípravy

  • Nejprve si uděláme z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, olejem a přidáme kvásek, a postupně přidáváme zbytek vody.
  • Těsto pořádně propracujeme a necháme v teple půl hodiny kynout.
  • Během kynutí těsta si připravíme rajčatovou směs; smícháme rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a oreganem. Šunku nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, oloupané žampiony také nakrájíme na kolečka. Sýr si nastrouháme.
  • Z vykynutého těsta si vytvarujeme placky, které umístíme do formy na pizzu nebo na plech.
  • Potřeme je rajskou směsí, na kterou dáme šunku, žampiony, cibuli a posypeme to celé sýrem.
  • Nahoru přidáme lehce oregano a posypeme olivami.
  • Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde ji pečeme tak čtvrt hodinky dozlatova.

Poznámky

  • Žampionová pizza chutná nejen milovníkům žampionů ale všem, kteří mají rádi pizzu.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *