Žampionová pizza

Žampionová pizza

Žampionová pizza je vynikající volbou pro milovníky hub a klasické italské kuchyně. Tato pizza kombinuje šťavnaté žampiony, šunku a cibuli s bohatou rajčatovou omáčkou a roztékajícím se sýrem, což vytváří dokonalý mix chutí. Je jednoduchá na přípravu a zaručeně potěší každého pizzového gurmána.

Ingredience:

  • Na těsto:
    • 400 g hladké mouky
    • 200 ml vody
    • 30 ml olivového oleje
    • kávová lžička soli
    • 1/2 kostky droždí
    • kávová lžička cukru
  • Rajská směs:
    • rajčatové pyré
    • pepř
    • sůl
    • 2 stroužky česneku
    • oregano
  • Na pizzu:
    • 150 g šunky
    • 300 g žampionů
    • 2 cibule
    • olivy
    • 150 g mozzarely

Postup přípravy:

  1. Příprava těsta: Nejprve připravte kvásek z teplé vody, cukru a droždí. Mouku smíchejte se solí, olejem, přidáme kvásek a zbytek vody. Těsto propracujte a nechte ho půl hodiny kynout v teple.
  2. Rajská směs: Rajčatové pyré smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a oreganem.
  3. Příprava ingrediencí na pizzu: Šunku nakrájejte na kostky, cibuli na kolečka, oloupané žampiony na kolečka a sýr nastrouhejte.
  4. Sestavení pizzy: Vykyneuté těsto vytvarujte na placky a umístěte do formy na pizzu nebo na plech. Potřete rajskou směsí, na kterou dáte šunku, žampiony, cibuli a posypete sýrem. Přidejte oregano a olivy.
  5. Pečení: Pizzu pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není dozlatova.

Poznámky: Žampionová pizza je skvělá volba pro každou příležitost, ať už jako rychlá večeře nebo jako součást víkendového setkání s přáteli. Můžete experimentovat s různými druhy sýrů a přidat i další zeleninu dle vašeho výběru pro ještě bohatší chuť.

Napsal

Napiš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *