Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Celozrnná pizza

Celozrnná pizza

Ohodnotit recept:
Celozrnná pizza

Celozrnná pizza

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 200 g celozrnná pšeničná mouky

  • 200 g celozrnná žitná mouky

  • 200 – 250 ml vody

  • 5 g cukru

  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (7 g)

  • 30 ml olivové oleje


  • NA PIZZU
  • lisovaná rajčata

  • 3 stroužky česneku

  • oregano

  • špetka soli

  • šunka

  • papriky

  • rajčata

  • cibule

  • mozzarela nebo eidam

Postup přípravy

  • Uděláme si z třetiny teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouky se solí, s olejem, přidáme vykynutý kvásek a vodu.
  • Uděláme těsto, které necháme minimálně půl hodiny vykynout.
  • Mezitím smícháme lisovaná rajčata s prolisovanými stroužky česneku, oreganem a špetkou soli.
  • Šunku nakrájíme na čtvrtiny, papriku, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka. Mozarellu nastrouháme na jemno.
  • Vykynuté těsto si dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y).
  • Namažeme ho červenou směsí, pokladame na něj šunku, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a papriku. Vše posypeme mozzarelou a oreganem.
  • Celozrnnou pizzu pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15 minut dozlatova.

Poznámky

  • Celozrnná pizza je díky celozrnné mouce velmi zdravá a dobrá.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *