
Celozrnná pizza
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
200 g celozrnná pšeničná mouky
200 g celozrnná žitná mouky
200 – 250 ml vody
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
30 ml olivové oleje
NA PIZZUlisovaná rajčata
3 stroužky česneku
oregano
špetka soli
šunka
papriky
rajčata
cibule
mozzarela nebo eidam
Postup přípravy
- Uděláme si z třetiny teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouky se solí, s olejem, přidáme vykynutý kvásek a vodu.
- Uděláme těsto, které necháme minimálně půl hodiny vykynout.
- Mezitím smícháme lisovaná rajčata s prolisovanými stroužky česneku, oreganem a špetkou soli.
- Šunku nakrájíme na čtvrtiny, papriku, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka. Mozarellu nastrouháme na jemno.
- Vykynuté těsto si dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y).
- Namažeme ho červenou směsí, pokladame na něj šunku, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a papriku. Vše posypeme mozzarelou a oreganem.
- Celozrnnou pizzu pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15 minut dozlatova.
Poznámky
- Celozrnná pizza je díky celozrnné mouce velmi zdravá a dobrá.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.