Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Ohodnotit recept:

Pizza capricciosa se řadí k velmi oblíbeným druhům pizzy, kterou si můžete nejen objednat v pizzerii, ale i upéct doma. Tato pizza je opravdu výborná a na přípravu snadná. Podívejte se na následující recept, který si můžete doma připravit. Uvidíte, že si jej oblíbíte. Potřebujete pouze dobré těsto a několik surovin.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 350 g hladké mouky (nejlépe mouky na pizzu)

  • 220 ml vody

  • kávová lžička soli

  • 20 ml olivového oleje

  • 1/4 kostky droždí nebo 5 g sušeného

  • lžička cukru


  • RAJSKÁ SMĚS
  • 500 g rajčat nebo drcená rajčata

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl


  • NA PIZZU
  • 150 g mozzarelly

  • 100 g vepřové šunky

  • 5 – 6 žampionů

  • 3 – 4 nakládané artyčoky

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme kvásek z nadrobeného droždí, deci vody a cukru. Chvíli necháme vykynout. Pokud používáme sušené droždí, tak to přimícháme k mouce.
  • Nato smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a postupně při zpracování přidáme i zbytek vody. Těsto pořádně zpracujeme, trošku posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout do tepla nejméně na 45 minut.
  • Dále si připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a dáme vařit, aby se rozvařila. Až se vytvoří omáčka, tak ji odstavíme ze sporáku. Necháme téměř vychladit. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej a podle chuti sůl. Používáme-li drcená rajčata, stačí k nim přidat olej, sůl a prolisovaný česnek.
  • V mezičase nakrájíme mozzarellu na plátky, rajče nakrájíme na plátky, žampiony oloupeme a také nakrájíme. Artyčoky také můžeme nakrájet nebo nechat i vcelku.
  • Z těsta vytvarujeme dvě větší placky, které se budou hodit buď do formy na pizzu nebo na plech. Okraje mohou být trošku vyšší.
  • Poté těsto potřeme rajskou omáčkou, na ni dáme plátky sýra, šunku, žampiony a artyčoky.
  • Poté vložíme pizzu do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme ji kolem 12 minut, při teplotě 250°C, pečeme tak 8 minut.
  • Následně pizzu capricciosa podáváme a můžeme ještě i osolit podle chuti.

Poznámky

  • Tvarůžková pizza je dobrá jak s pivem, tak i bez něj.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *