Tvarůžková pizza
Tvarůžková pizza je jedinečným spojením tradičních italských a českých chutí. Díky kombinaci šunky, tvarůžků a eidamu na domácím těstě vytvoříte chutnou a sytou pizzu, která se skvěle hodí k večernímu posezení s přáteli nebo rodinou. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže si můžete vychutnat kus Itálie přímo u vás doma.
Ingredience:
- Na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 5 g cukru
- 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
- kávová lžička soli (8 g)
- 30 ml olivové oleje
- 220 ml vody
- Rajská směs:
- drcená rajčata
- 2 stroužky česneku
- oregano
- špetka soli
- Na pizzu:
- 150 g eidamu
- 100 g šunky
- 150 g tvarůžků
- oregano
Postup přípravy:
- Příprava těsta: V teplé vodě si připravte kvásek z cukru a droždí. Mouku smíchejte se solí, olejem, přidejte kvásek a zbytek vody. Zpracujte vláčné těsto a nechte ho půl hodiny v teple kynout.
- Příprava rajské směsi: Drcená rajčata smíchejte s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem.
- Příprava ingrediencí na pizzu: Tvarůžky nakrájejte na menší kousky, eidam nastrouhejte a šunku nakrájejte na nudličky.
- Sestavení pizzy: Vykynuté těsto rozprostřete do vymazaných forem nebo na plech(y). Potřete ho rajčatovou omáčkou, posypte eidamem a tvarůžky, přidejte nudličky šunky a nakonec okořeňte oreganem. Pro extra sýrový zážitek můžete posypat dalším sýrem.
- Pečení: Pizzu pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není dozlatova.
Poznámky: Tvarůžková pizza je vynikající volbou pro milovníky sýra a netradičních pizzových variant. Hodí se k pohodové večeři s pivem, ale je skvělá i bez něj. Užijte si její přípravu a nezapomeňte experimentovat s dalšími surovinami podle vašich chutí!