Pizza s kuřecím masem
Pizza s kuřecím masem je lahodnou variantou oblíbené italské pochoutky, která přináší plnou chuť kuřecích prsou společně s bohatou sýrovou vrstvou a rajskou směsí. Tento recept je ideální pro všechny milovníky pizzy, kteří hledají chutnou a sytou alternativu klasickým verzím.
Ingredience:
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- kostka cukru
- 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
- kávová lžička soli (8 g)
- 30 ml olivové oleje
- 220 ml vody
- Rajská směs:
- drcená rajčata
- 2 stroužky česneku
- oregano
- špetka soli
- Na pizzu:
- 300 g kuřecích prsou
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 100 g eidamu
- 100 g mozzarely
- oregano
- olivy
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Z teplé vody, cukru a droždí připravte kvásek. Mouku smíchejte se solí a olejem, přidejte kvásek a vodu. Zpracujte těsto a nechte ho kynout v teple asi hodinu.
- Příprava rajské směsi: Rajčata smíchejte s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem.
- Příprava kuřecího masa: Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky nebo kostky a promíchejte je s prolisovaným česnekem a solí. Nechte maso odpočinout půl hodiny.
- Sestavení pizzy: Vykynuté těsto rozprostřete do formy nebo na plech. Potřete těsto rajskou směsí, posypte eidamem a rovnoměrně rozprostřete kuřecí maso. Přidejte plátky mozzarelly, ozdobte olivami a posypte oreganem.
- Pečení: Pizzu pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, dokud není zlatavá.
Poznámky: Pizza s kuřecím masem je vynikající alternativou tradičních pizz a je skvělá pro každou příležitost. Tento recept je flexibilní, takže můžete přidávat nebo měnit ingredience podle svého gusta. Užijte si přípravu a hlavně pochoutku!
Sdílet