
Tvarůžková pizza
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (8 g)
30 ml olivové oleje
220 ml vody
RAJSKÁ SMĚSdrcená rajčata
2 stroužky česneku
oregano
špetka soli
NA PIZZU150 g eidamu
100 g šunky
150 g tvarůžek
oregano
Postup přípravy
- Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme vykynutý kvásek a zbytek vody.
- Uděláme vláčné těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout.
- Mezitím si uděláme rajčatovou omáčku; smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem.
- Tvarůžky nakrájíme na menší kousky, eidam nastrouháme a šunku nakrájíme na nudličky.
- Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Potřeme ho rajčatovou omáčkou, posypeme eidamem a tvarůžky, na to přidáme nudličky šunky.
- Nakonec okořeníme oreganem. Pokud chceme můžeme ještě posypat sýrem.
- Tvarůžkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde pečeme tak 15 minut dozlatova.
Poznámky
- Tvarůžková pizza je dobrá jak s pivem, tak i bez něj.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.