Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Tvarůžková pizza

Tvarůžková pizza

1 hodnocení
Tvarůžková pizza

Tvarůžková pizza

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 350 g hladké mouky

  • 5 g cukru

  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (8 g)

  • 30 ml olivové oleje

  • 220 ml vody


  • RAJSKÁ SMĚS
  • drcená rajčata

  • 2 stroužky česneku

  • oregano

  • špetka soli


  • NA PIZZU
  • 150 g eidamu

  • 100 g šunky

  • 150 g tvarůžek

  • oregano

Postup přípravy

  • Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme vykynutý kvásek a zbytek vody.
  • Uděláme vláčné těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout.
  • Mezitím si uděláme rajčatovou omáčku; smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem.
  • Tvarůžky nakrájíme na menší kousky, eidam nastrouháme a šunku nakrájíme na nudličky.
  • Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Potřeme ho rajčatovou omáčkou, posypeme eidamem a tvarůžky, na to přidáme nudličky šunky.
  • Nakonec okořeníme oreganem. Pokud chceme můžeme ještě posypat sýrem.
  • Tvarůžkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde pečeme tak 15 minut dozlatova.

Poznámky

  • Tvarůžková pizza je dobrá jak s pivem, tak i bez něj.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.