pizza

Tvarůžková pizza

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (8 g)
30 ml olivové oleje
220 ml vody
Rajčatová omáčka: drcená rajčata
2 stroužky česneku
oregano
špetka soli
Na pizzu: 150 g eidamu
100 g šunky
150 g tvarůžek
oregano

Postup:

Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme vykynutý kvásek a zbytek vody. Uděláme vláčné těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout.
Mezitím si uděláme rajčatovou omáčku; smícháme drcená rajčata s prolisovaným česnekem, špetkou soli a oreganem.
Tvarůžky nakrájíme na menší kousky, eidam nastrouháme a šunku nakrájíme na nudličky.
Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Potřeme ho rajčatovou omáčkou, posypeme eidamem a tvarůžky, na to přidáme nudličky šunky. Nakonec okořeníme oreganem. Pokud chceme můžeme ještě posypat sýrem.
Tvarůžkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C, kde pečeme tak 15 minut dozlatova. Tvarůžková pizza je dobrá jak s pivem, tak i bez něj.