Žampionová pizza
Žampionová pizza je vynikající volbou pro milovníky hub a klasické italské kuchyně. Tato pizza kombinuje šťavnaté žampiony, šunku a cibuli s bohatou rajčatovou omáčkou a roztékajícím se sýrem, což vytváří dokonalý mix chutí. Je jednoduchá na přípravu a zaručeně potěší každého pizzového gurmána.
Ingredience:
- Na těsto:
- 400 g hladké mouky
 - 200 ml vody
 - 30 ml olivového oleje
 - kávová lžička soli
 - 1/2 kostky droždí
 - kávová lžička cukru
 
 - Rajská směs:
- rajčatové pyré
 - pepř
 - sůl
 - 2 stroužky česneku
 - oregano
 
 - Na pizzu:
- 150 g šunky
 - 300 g žampionů
 - 2 cibule
 - olivy
 - 150 g mozzarely
 
 
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Nejprve připravte kvásek z teplé vody, cukru a droždí. Mouku smíchejte se solí, olejem, přidáme kvásek a zbytek vody. Těsto propracujte a nechte ho půl hodiny kynout v teple.
 - Rajská směs: Rajčatové pyré smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a oreganem.
 - Příprava ingrediencí na pizzu: Šunku nakrájejte na kostky, cibuli na kolečka, oloupané žampiony na kolečka a sýr nastrouhejte.
 - Sestavení pizzy: Vykyneuté těsto vytvarujte na placky a umístěte do formy na pizzu nebo na plech. Potřete rajskou směsí, na kterou dáte šunku, žampiony, cibuli a posypete sýrem. Přidejte oregano a olivy.
 - Pečení: Pizzu pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není dozlatova.
 
Poznámky: Žampionová pizza je skvělá volba pro každou příležitost, ať už jako rychlá večeře nebo jako součást víkendového setkání s přáteli. Můžete experimentovat s různými druhy sýrů a přidat i další zeleninu dle vašeho výběru pro ještě bohatší chuť.
		