Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Pizza z listového těsta

Pizza z listového těsta

5 hodnocení

Pokud se vám nechce dělat kynuté těsto na pizzu, můžete vyzkoušet rychlejší a jednodušší variantu. Můžete použít listové těsto (kupované nebo domácí) a následně si pizzu upéct. Určitě si náramně pochutnáte.

Pizza z listového těsta se dá připravit velmi rychle a hodí se na oběd, pro nečekanou návštěvu nebo svačinku. Ozdobit si ji můžete surovinami, které máte rádi – mezi ty oblíbené patří šunka, žampiony, zelenina, olivy a sýr. Nesmí chybět ani koření a omáčka.

Pizza z listového těsta

Pizza z listového těsta

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • listové těsto (400 g)


  • OMÁČKA
  • konzerva pasírovaných rajčat

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • špetka soli


  • NA PIZZU
  • šunka

  • žampiony

  • olivy

  • niva

  • mozarrella

  • oregano

Postup přípravy

  • Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na který později umístíme těsto. Zapneme troubu na 180 °C.
  • Těsto vyválíme na dvě části a opatrně jej přeneseme na plechy, můžeme trošku zvýšit okraje.
  • Připravíme omáčku, přičemž smícháme pasírovaná rajčata s olejem, prolisovaným česnekem a solí.
  • Těsto potřeme omáčkou, kterou nemusíme vůbec šetřit.
  • Na omáčku bohatě klademe sýr, na něj položíme šunku, nakrájené žampiony, olivy atd. a celou pizzu posypeme oreganem.
  • Plech vložíme do trouby a pečeme necelých 20 minut.

Poznámky

  • Hotovou pizzu můžeme podávat. Pokud se peče pizza z listového těsta, nejedná v pravém slova smyslu o pizzu, je to spíš její napodobenina nebo úprava po česku.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *