Pokud se vám nechce dělat kynuté těsto na pizzu, můžete vyzkoušet rychlejší a jednodušší variantu. Můžete použít listové těsto (kupované nebo domácí) a následně si pizzu upéct. Určitě si náramně pochutnáte.
Pizza z listového těsta se dá připravit velmi rychle a hodí se na oběd, pro nečekanou návštěvu nebo svačinku. Ozdobit si ji můžete surovinami, které máte rádi – mezi ty oblíbené patří šunka, žampiony, zelenina, olivy a sýr. Nesmí chybět ani koření a omáčka.

Pizza z listového těsta
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
listové těsto (400 g)
OMÁČKAkonzerva pasírovaných rajčat
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
špetka soli
NA PIZZUšunka
žampiony
olivy
niva
mozarrella
oregano
Postup přípravy
- Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na který později umístíme těsto. Zapneme troubu na 180 °C.
- Těsto vyválíme na dvě části a opatrně jej přeneseme na plechy, můžeme trošku zvýšit okraje.
- Připravíme omáčku, přičemž smícháme pasírovaná rajčata s olejem, prolisovaným česnekem a solí.
- Těsto potřeme omáčkou, kterou nemusíme vůbec šetřit.
- Na omáčku bohatě klademe sýr, na něj položíme šunku, nakrájené žampiony, olivy atd. a celou pizzu posypeme oreganem.
- Plech vložíme do trouby a pečeme necelých 20 minut.
Poznámky
- Hotovou pizzu můžeme podávat. Pokud se peče pizza z listového těsta, nejedná v pravém slova smyslu o pizzu, je to spíš její napodobenina nebo úprava po česku.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.