pizza

Pizza z listového těsta

Pokud se vám nechce dělat kynuté těsto na pizzu, můžete vyzkoušet rychlejší a jednodušší variantu. Můžete použít listové těsto (kupované nebo domácí) a následně si pizzu upéct. Určitě si náramně pochutnáte.

Pizza z listového těsta se dá připravit velmi rychle a hodí se na oběd, pro nečekanou návštěvu nebo svačinku. Ozdobit si ji můžete surovinami, které máte rádi - mezi ty oblíbené patří šunka, žampiony, zelenina, olivy a sýr. Nesmí chybět ani koření a omáčka.

Ingredience:

listové těsto (400 g)
Omáčka:
konzerva pasírovaných rajčat
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
špetka soli
Na ozdobu:
(množství a suroviny podle chuti)
šunka
žampiony
olivy
niva
mozarrella
oregano

Postup:

1. Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na který později umístíme těsto. Zapneme troubu na 180 °C.
2. Těsto vyválíme na dvě části a opatrně jej přeneseme na plechy, můžeme trošku zvýšit okraje.
3. Připravíme omáčku, přičemž smícháme pasírovaná rajčata s olejem, prolisovaným česnekem a solí.
4. Těsto potřeme omáčkou, kterou nemusíme vůbec šetřit.
5. Na omáčku bohatě klademe sýr, na něj položíme šunku, nakrájené žampiony, olivy atd. a celou pizzu posypeme oreganem.
6. Plech vložíme do trouby a pečeme necelých 20 minut.

Hotovou pizzu můžeme podávat.

PS: Pokud se peče pizza z listového těsta, nejedná v pravém slova smyslu o pizzu, je to spíš její napodobenina nebo úprava po česku.