Bezlepková pizza
Bezlepková pizza je skvělou volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek nebo se snaží jíst bezlepkovou stravu. Přestože neobsahuje lepek, je velmi chutná a snadná na přípravu.
Ingredience:
- Těsto:
- 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)
- 5 g cukru
- 1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
- kávová lžička soli (7 g)
- 200 – 230 ml vody
- 30 ml oleje
- Omáčka na pizzu:
- drcená rajčata
- 3 stroužky česneku
- oregano
- bazalka
- pepř, špetka soli
- 10 ml oleje
- Na pizzu:
- šunka
- žampiony
- olivy
- mozzarela
Postup:
- Z deci teplé vody si udělejte kvásek z čerstvého droždí a cukru. Zatímco kvásek vzejde, smíchejte mouku se solí, přidejte kvásek, olej a postupně přidávejte zbytek vody, aby vzniklo vláčné těsto.
- Těsto nechte v teple hodinu kynout.
- Připravte omáčku smícháním drcených rajčat s olejem, rozmělněným česnekem, pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Nakrájejte šunku na kousky, oloupejte a nakrájejte žampiony, a nastrouhejte mozzarelu.
- Vykynuté těsto rozprostřete do vymazané formy nebo na plech. Těsto potřete rajčatovou směsí, posypte strouhaným sýrem, poklaďte šunkou, žampiony a olivami. Vše okořeňte oreganem.
- Pečte v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut.
- Užívejte si chutnou a zdravou bezlepkovou pizzu s ingrediencemi dle vlastního výběru.
Poznámky: Na bezlepkovou pizzu můžete použít jakékoliv ingredience dle své chuti a potřeb. Je to perfektní způsob, jak si užít pizzu bez obav z lepku.
Sdílet