Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Pizza Margherita

Pizza Margherita

Ohodnotit recept:

Pizza Margherita je vynikající pizza, kterou si podle tohoto návodu můžete snadno připravit doma.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 350 g hladké mouky

  • 5 g cukru

  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (7 g)

  • 220 ml vody


  • OMÁČKA
  • drcená rajčata (v plechovce)

  • 4 stroužky česneku

  • oregano

  • bazalka

  • špetka soli

  • 10 ml oleje


  • NA PIZZU
  • rajčata

  • mozzarela

  • bazalka

Postup přípravy

  • Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a vodu.
  • Uhněteme těsto, které necháme půl hodiny kynout.
  • Mezitím smícháme pasírovaná rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou.
  • Rajčata nakrájíme na plátky. Mozarellu nastrouháme na jemno nebo nakrájíme na plátky.
  • Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Naneseme na něj rajčatovou směs, poklademe jej nakrájenými rajčaty a sýrem.
  • Pizzu pak posypeme sušenou nebo čerstvou bazalkou.
  • Pizzu Margheritu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na 15 minut dozlatova.

Poznámky

  • Pizza Margherita patří díky své jednoduchosti mezi velice oblíbené pizzy nejen v Česku, ale i ve světě.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.