Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita je klasickou italskou pizzou, která je oblíbená po celém světě. Její jednoduchost a svěží chuť dělají z této pizzy perfektní volbu pro každou příležitost. S přípravou si snadno poradíte i doma a výsledkem bude lahodná pizza s rajčaty, mozzarellou a bazalkou.

Ingredience na těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 5 g cukru
  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
  • Kávová lžička soli (7 g)
  • 220 ml vody

Omáčka:

  • Drcená rajčata (v plechovce)
  • 4 stroužky česneku
  • Oregano
  • Bazalka
  • Špetka soli
  • 10 ml oleje

Na pizzu:

  • Rajčata
  • Mozzarela
  • Bazalka

Postup přípravy:

  1. Příprava kvásku:
    Z teplé vody, cukru a droždí připravte kvásek a nechte jej vzejít.
  2. Příprava těsta:
    Smíchejte mouku se solí, přidejte kvásek a vodu. Uhněťte těsto a nechte ho v teple půl hodiny kynout.
  3. Příprava omáčky:
    Pasírovaná rajčata smíchejte s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem, solí, oreganem a bazalkou.
  4. Příprava pizzy:
    Nakrájejte rajčata na plátky a mozzarellu nastrouhejte na jemno nebo také nakrájejte na plátky. Vykynuté těsto rozdělte do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Potřete těsto rajčatovou omáčkou, poklaďte plátky rajčat a sýrem. Nakonec pizzu posypte sušenou nebo čerstvou bazalkou.
  5. Pečení:
    Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, nebo dokud není pizza dozlatova.

Poznámky:
Pizza Margherita je výtečná ve své jednoduchosti a čerstvosti. Můžete si s ingrediencemi pohrát a přidat další oblíbené suroviny, ale klasická kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky je vždy vítězná. Užijte si domácí přípravu a pochutnejte si na kousku Itálie u vás doma!

Napsal

Napiš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *