Pizza Margherita je vynikající pizza, kterou si podle tohoto návodu můžete snadno připravit doma.

Pizza Margherita
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
220 ml vody
OMÁČKAdrcená rajčata (v plechovce)
4 stroužky česneku
oregano
bazalka
špetka soli
10 ml oleje
NA PIZZUrajčata
mozzarela
bazalka
Postup přípravy
- Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a vodu.
- Uhněteme těsto, které necháme půl hodiny kynout.
- Mezitím smícháme pasírovaná rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou.
- Rajčata nakrájíme na plátky. Mozarellu nastrouháme na jemno nebo nakrájíme na plátky.
- Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Naneseme na něj rajčatovou směs, poklademe jej nakrájenými rajčaty a sýrem.
- Pizzu pak posypeme sušenou nebo čerstvou bazalkou.
- Pizzu Margheritu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na 15 minut dozlatova.
Poznámky
- Pizza Margherita patří díky své jednoduchosti mezi velice oblíbené pizzy nejen v Česku, ale i ve světě.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.