pizza margherita

Pizza Margherita

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
200 ml vody
Omáčka: pasírovaná rajčata
4 stroužky česneku
oregano
bazalka
špetka soli
10 ml oleje
Na pizzu: rajčata
mozzarela
bazalka

Postup:

Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a vodu. Uhněteme těsto, které necháme půl hodiny kynout.
Mezitím smícháme pasírovaná rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Rajčata nakrájíme na plátky. Mozarellu nastrouháme na jemno nebo nakrájíme na plátky.
Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Naneseme na něj rajčatovou směs, poklademe jej nakrájenými rajčaty a sýrem. Pizzu pak posypeme sušenou nebo čerstvou bazalkou.
Pizzu Margheritu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na 15 minut dozlatova. Pizza Margherita patří díky své jednoduchosti mezi velice oblíbené pizzy nejen v Česku, ale i ve světě.