Pizza Margherita
Pizza Margherita je klasickou italskou pizzou, která je oblíbená po celém světě. Její jednoduchost a svěží chuť dělají z této pizzy perfektní volbu pro každou příležitost. S přípravou si snadno poradíte i doma a výsledkem bude lahodná pizza s rajčaty, mozzarellou a bazalkou.
Ingredience na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 5 g cukru
- 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
- Kávová lžička soli (7 g)
- 220 ml vody
Omáčka:
- Drcená rajčata (v plechovce)
- 4 stroužky česneku
- Oregano
- Bazalka
- Špetka soli
- 10 ml oleje
Na pizzu:
- Rajčata
- Mozzarela
- Bazalka
Postup přípravy:
- Příprava kvásku:
Z teplé vody, cukru a droždí připravte kvásek a nechte jej vzejít. - Příprava těsta:
Smíchejte mouku se solí, přidejte kvásek a vodu. Uhněťte těsto a nechte ho v teple půl hodiny kynout. - Příprava omáčky:
Pasírovaná rajčata smíchejte s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem, solí, oreganem a bazalkou. - Příprava pizzy:
Nakrájejte rajčata na plátky a mozzarellu nastrouhejte na jemno nebo také nakrájejte na plátky. Vykynuté těsto rozdělte do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Potřete těsto rajčatovou omáčkou, poklaďte plátky rajčat a sýrem. Nakonec pizzu posypte sušenou nebo čerstvou bazalkou. - Pečení:
Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, nebo dokud není pizza dozlatova.
Poznámky:
Pizza Margherita je výtečná ve své jednoduchosti a čerstvosti. Můžete si s ingrediencemi pohrát a přidat další oblíbené suroviny, ale klasická kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky je vždy vítězná. Užijte si domácí přípravu a pochutnejte si na kousku Itálie u vás doma!