
Bezlepkové langoše
Course: LangošeCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesBezlepkové langoše
- Ingredience – těsto
500 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schär, Mantler,…)
260 – 280 ml mléka nebo vody
kávová lžička soli
5 g cukru
1/2 kostky čerstvého droždí
3 lžíce oleje
Na ozdobu langošesýr
česnek
kečup nebo rajské pyré
Postup přípravy
- Z pár lžic teplé vody, cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek.
- Mouku promícháme se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a podle potřeby vodu.
- Těsto pořádně propracujeme, mísu přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout na půl hodinu.
- Následně vytvoříme placky (můžeme je rozválet) a necháme je na chvilku kynout.
- V pánvi s rozpáleným olejem placky smažíme z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
- Bezlepkové langoše potřeme česnekem, rajskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Langoše je možné podávat i na sladko.
Poznámky
- Špenátové lasagne se sýrem jsou vynikající. Můžeme zvolit i různou kombinaci sýrů (eidam + niva + balkánský sýr).
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.