langose

Bezlepkové langoše

Ingredience:

Těsto: 500 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schär, Mantler,...)
260 - 280 ml mléka nebo vody
kávová lžička soli
5 g cukru
1/2 kostky čerstvého droždí
3 lžíce oleje
Na ozdobu langoše: sýr
česnek
kečup nebo rajské pyré

Postup:

1. Z pár lžic teplé vody, cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek.
2. Mouku promícháme se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a podle potřeby vodu.
3. Těsto pořádně propracujeme, mísu přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout na půl hodinu.
4. Následně vytvoříme placky (můžeme je rozválet) a necháme je na chvilku kynout.
5. V pánvi s rozpáleným olejem placky smažíme z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
6. Bezlepkové langoše potřeme česnekem, rajskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Langoše je možné podávat i na sladko.

Podívejte se na další bezlepkové recepty.