Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

2 hodnocení
Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

Recipe by Pan KuchtíkCourse: LangošeCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Bezlepkové langoše

  • Ingredience – těsto
  • 500 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schär, Mantler,…)

  • 260 – 280 ml mléka nebo vody

  • kávová lžička soli

  • 5 g cukru

  • 1/2 kostky čerstvého droždí

  • 3 lžíce oleje


  • Na ozdobu langoše
  • sýr

  • česnek

  • kečup nebo rajské pyré

Postup přípravy

  • Z pár lžic teplé vody, cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek.
  • Mouku promícháme se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a podle potřeby vodu.
  • Těsto pořádně propracujeme, mísu přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout na půl hodinu.
  • Následně vytvoříme placky (můžeme je rozválet) a necháme je na chvilku kynout.
  • V pánvi s rozpáleným olejem placky smažíme z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
  • Bezlepkové langoše potřeme česnekem, rajskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Langoše je možné podávat i na sladko.

Poznámky

  • Špenátové lasagne se sýrem jsou vynikající. Můžeme zvolit i různou kombinaci sýrů (eidam + niva + balkánský sýr).
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.