Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Omáčka na pizzu

Omáčka na pizzu

Ohodnotit recept:

Omáčka na pizzu je u pizzy velmi důležitá, protože ovlivní chuť celé pizzy. Mnoho lidí si dává na pizzu kečup nebo protlak, protože si myslí, že to tak má být. Ovšem Ital by takovou pizzu ani nejedl. V Itálii používají na pizzu sugo – rajčatovou omáčku. Připravte si i vy omáčku.


Omáčka na pizzu může být jednodušší nebo složitější. Složitější zabere až hodinu času.

Omáčka na pizzu

Omáčka na pizzu

Recipe by Pan KuchtíkCourse: OmáčkaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

OMÁČKA NA PIZZU

  • Ingredience
  • 1 kg rajčat

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • sůl

  • mleté chilli

  • oregano, bazalka

  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  • Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na rozpáleném oleji. K tomu přidáme nakrájená spařená rajčata bez slupky, prolisovaný česnek, špetku soli, špetku chilli, oregano a nakrájenou bazalku.
  • Dusíme, dokud se vše nerozvaří. Nakonec dokořeníme. Podle potřeby omáčku rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Po vychladnutí můžeme tuto omáčku potírat na pizzu.

Poznámky

  • Nebo omáčka na pizzu může být jednoduchá, která je hotová za chvilku, protože se nevaří.
    Osobně používám tuto jednodušší omáčku, je rychlá a moc dobrá.

    Ingredience:
    200 ml pasírovaných rajčat
    4 stroužky česneku
    oregano, bazalka
    špetka soli
    10 ml olivového oleje

    Postup:
    Smícháme pasírovaná rajčata s prolisovaným česnekem, solí, olejem, oreganem a na kousky nakrájenou bazalkou. Omáčkou můžeme ihned natírat pizzu.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.