Omáčka na pizzu je u pizzy velmi důležitá, protože ovlivní chuť celé pizzy. Mnoho lidí si dává na pizzu kečup nebo protlak, protože si myslí, že to tak má být. Ovšem Ital by takovou pizzu ani nejedl. V Itálii používají na pizzu sugo – rajčatovou omáčku. Připravte si i vy omáčku.
Omáčka na pizzu může být jednodušší nebo složitější. Složitější zabere až hodinu času.

Omáčka na pizzu
Course: OmáčkaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesOMÁČKA NA PIZZU
- Ingredience
1 kg rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
mleté chilli
oregano, bazalka
2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na rozpáleném oleji. K tomu přidáme nakrájená spařená rajčata bez slupky, prolisovaný česnek, špetku soli, špetku chilli, oregano a nakrájenou bazalku.
- Dusíme, dokud se vše nerozvaří. Nakonec dokořeníme. Podle potřeby omáčku rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Po vychladnutí můžeme tuto omáčku potírat na pizzu.
Poznámky
- Nebo omáčka na pizzu může být jednoduchá, která je hotová za chvilku, protože se nevaří.
Osobně používám tuto jednodušší omáčku, je rychlá a moc dobrá.
Ingredience:
200 ml pasírovaných rajčat
4 stroužky česneku
oregano, bazalka
špetka soli
10 ml olivového oleje
Postup:
Smícháme pasírovaná rajčata s prolisovaným česnekem, solí, olejem, oreganem a na kousky nakrájenou bazalkou. Omáčkou můžeme ihned natírat pizzu.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.