Šunková pizza

Šunková pizza

Šunková pizza je klasickým pokrmem italské kuchyně, kde šunka hraje hlavní roli a dodává pizze výraznou chuť. Společně s ostatními ingrediencemi tvoří harmonické spojení, které potěší každého milovníka pizzy.

Typ jídla: Pizza
Kuchyně: Italská
Obtížnost: Jednoduchá
Velikost porce: 1 porce
Čas na přípravu: 15 minut
Čas na vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Ingredience na těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 5 g cukru
  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
  • 7 g soli (kávová lžička)
  • 20 ml olivové oleje
  • 220 ml vody

Ingredience na pizzu:

  • Drcená rajčata (v plechovce)
  • 2 stroužky česneku
  • Oregano
  • Bazalka
  • Špetka soli
  • 200 g šunky
  • 100 g dalšího druhu šunky (podle výběru)
  • Zelenina podle výběru
  • 100 g mozzarely

Postup přípravy:

  1. Příprava kvásku: V míse smíchejte teplou vodu, cukr a droždí a nechte stát, dokud nezačne kvásek pracovat.
  2. Příprava těsta: V jiné míse smíchejte mouku se solí a olejem. Přidejte vykynutý kvásek a vodu. Zpracujte na hladké těsto a nechte kynout půl hodiny.
  3. Příprava omáčky: Drcená rajčata smíchejte s prolisovaným česnekem, solí, oreganem a bazalkou.
  4. Příprava šunky a sýru: Šunky nakrájejte na nudličky a mozzarellu nastrouhejte na jemno.
  5. Sestavení pizzy: Vykynuté těsto rozprostřete do vymazaných forem na pizzu nebo na plech. Namažte těsto rajčatovou omáčkou, poklaďte šunkovými nudličkami a posypte nastrouhanou mozzarelou.
  6. Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, nebo dokud není pizza zlatavá a sýr krásně rozpuštěný.

Poznámky:

  • Šunkovou pizzu můžete obměnit přidáním různé zeleniny nebo změnou druhu šunky.
  • Při pečení dbáte na to, aby pizza byla křupavá a zlatá.

Užijte si šunkovou pizzu, která je milována dětmi i dospělými a přináší tradiční chuť Itálie přímo do vašeho domova.

Napsal

Napiš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *