Přeskočit na obsah
Domů » Recepty » Šunková pizza

Šunková pizza

14 hodnocení

Šunková pizza je charakteristická především díky šunce, která je její hlavní surovinou a spolu s ostatními surovinami přinášejí zajímavou chuť této pizzy.

Šunková pizza

Šunková pizza

Recipe by Pan KuchtíkCourse: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: Jednoduchá
Velikost porce

1

porce
Čas na přípravu

15

minutes
Čas na vaření

15

minutes
Celkový čas

30

minutes

Ingredience na těsto

  • 350 g hladké mouky

  • 5 g cukru

  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí

  • kávová lžička soli (7 g)

  • 20 ml olivové oleje

  • 220 ml vody


  • INGREDIENCE NA PIZZU
  • drcená rajčata (v plechovce)

  • 2 stroužky česneku

  • oregano

  • bazalka

  • špetka soli

  • 200 g šunky

  • 100 g jiného druhu šunky

  • zelenina podle výběru

  • 100g mozzarely

Postup přípravy

  • Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme vykynutý kvásek a vodu.
  • Uděláme těsto, které necháme půl hodiny vykynout.
  • Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovanými stroužky česneku a špetkou soli. K tomu přidáme oregano a bazalku.
  • Šunku nakrájíme na drobné nudličky a mozarellu nastrouháme na jemno.
  • Vykynuté těsto se dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y).
  • Namažeme ho rajčatovou směsí a posypeme šunkovými nudličkami. Posypeme nastrouhanou mozzarelou.
  • Šunkovou pizzu dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 15 minut do zlatova.

Poznámky

  • Šunková pizza chutná dětem i dospělým.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *