Šunková pizza je charakteristická především díky šunce, která je její hlavní surovinou a spolu s ostatními surovinami přinášejí zajímavou chuť této pizzy.

Šunková pizza
Course: PizzaCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesIngredience na těsto
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
20 ml olivové oleje
220 ml vody
INGREDIENCE NA PIZZUdrcená rajčata (v plechovce)
2 stroužky česneku
oregano
bazalka
špetka soli
200 g šunky
100 g jiného druhu šunky
zelenina podle výběru
100g mozzarely
Postup přípravy
- Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, olejem, přidáme vykynutý kvásek a vodu.
- Uděláme těsto, které necháme půl hodiny vykynout.
- Mezitím smícháme drcená rajčata s prolisovanými stroužky česneku a špetkou soli. K tomu přidáme oregano a bazalku.
- Šunku nakrájíme na drobné nudličky a mozarellu nastrouháme na jemno.
- Vykynuté těsto se dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y).
- Namažeme ho rajčatovou směsí a posypeme šunkovými nudličkami. Posypeme nastrouhanou mozzarelou.
- Šunkovou pizzu dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 15 minut do zlatova.
Poznámky
- Šunková pizza chutná dětem i dospělým.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.