pizza sýrová

Sýrová pizza

Sýrová pizza je bohatě posypaná různými druhy sýra, což jí dodává bohatou a jedinečnou chuť. Toto jídlo je ideální pro všechny milovníky sýra a přináší pestré chuťové zážitky.

Typ jídla: Pizza
Kuchyně: Italská
Obtížnost: Jednoduchá
Velikost porce: 1 porce
Čas na přípravu: 15 minut
Čas na vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Ingredience na těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 5 g cukru
  • 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
  • 7 g soli (kávová lžička)
  • 30 ml olivové oleje
  • 220 ml vody

Ingredience na pizzu:

  • Drcená rajčata (v plechovce)
  • 2 stroužky česneku
  • Oregano
  • Špetka soli
  • Eidam
  • Niva
  • Hermelín
  • Mozzarela

Postup přípravy:

  1. Příprava kvásku: Smíchejte teplou vodu, cukr a droždí a nechte chvíli odpočívat, dokud nezačne kvásek pracovat.
  2. Příprava těsta: V míse smíchejte mouku se solí, olejem, přidejte kvásek a vodu. Zpracujte na hladké těsto a nechte půl hodiny kynout na teplém místě.
  3. Příprava rajčatové omáčky: Drcená rajčata smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a oreganem.
  4. Příprava sýrů: Nastrouhejte eidam a mozzarelu na jemno. Nivu a hermelín nakrájejte na plátky nebo kostky.
  5. Sestavení pizzy: Vykynuté těsto rozprostřete do vymazaných forem na pizzu nebo na plech. Namažte rajčatovou směsí, posypte eidamem, poklaďte kousky nivy a hermelínu a nakonec posypte mozzarelou a oreganem.
  6. Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není pizza zlatavá a sýr krásně rozpuštěný.

Poznámky: Sýrovou pizzu můžete obměnit přidáním dalších druhů sýru dle vaší chuti. Ujistěte se, že máte kvalitní troubu pro dokonalé vypečení pizzy.

Tip: Prohlédněte si nejlepší pečící trouby, aby vaše sýrová pizza byla vždy perfektně upečená a krásně zlatavá.

Napsal

Napiš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *