Sýrová pizza
Sýrová pizza je bohatě posypaná různými druhy sýra, což jí dodává bohatou a jedinečnou chuť. Toto jídlo je ideální pro všechny milovníky sýra a přináší pestré chuťové zážitky.
Typ jídla: Pizza
Kuchyně: Italská
Obtížnost: Jednoduchá
Velikost porce: 1 porce
Čas na přípravu: 15 minut
Čas na vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Ingredience na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 5 g cukru
- 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
- 7 g soli (kávová lžička)
- 30 ml olivové oleje
- 220 ml vody
Ingredience na pizzu:
- Drcená rajčata (v plechovce)
- 2 stroužky česneku
- Oregano
- Špetka soli
- Eidam
- Niva
- Hermelín
- Mozzarela
Postup přípravy:
- Příprava kvásku: Smíchejte teplou vodu, cukr a droždí a nechte chvíli odpočívat, dokud nezačne kvásek pracovat.
- Příprava těsta: V míse smíchejte mouku se solí, olejem, přidejte kvásek a vodu. Zpracujte na hladké těsto a nechte půl hodiny kynout na teplém místě.
- Příprava rajčatové omáčky: Drcená rajčata smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a oreganem.
- Příprava sýrů: Nastrouhejte eidam a mozzarelu na jemno. Nivu a hermelín nakrájejte na plátky nebo kostky.
- Sestavení pizzy: Vykynuté těsto rozprostřete do vymazaných forem na pizzu nebo na plech. Namažte rajčatovou směsí, posypte eidamem, poklaďte kousky nivy a hermelínu a nakonec posypte mozzarelou a oreganem.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není pizza zlatavá a sýr krásně rozpuštěný.
Poznámky: Sýrovou pizzu můžete obměnit přidáním dalších druhů sýru dle vaší chuti. Ujistěte se, že máte kvalitní troubu pro dokonalé vypečení pizzy.
Tip: Prohlédněte si nejlepší pečící trouby, aby vaše sýrová pizza byla vždy perfektně upečená a krásně zlatavá.