
Langoše bez kynutí
Course: LangošeCuisine: ItalskáDifficulty: JednoducháVelikost porce
1
porceČas na přípravu
15
minutesČas na vaření
15
minutesCelkový čas
30
minutesTěsto na langoše
- Ingredience
500 g hladké mouky
100 g neochuceného jogurtu nebo smetany
5 g cukru
1/2 kostky droždí
půl lžičky soli
čtvrt lžičky sody
250 ml mléka nebo vody
Na ozdobu langošesýr
česnek
kečup
Postup přípravy
- Z teplého mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, sodou a jogurtem. Smícháme s vykynutým kváskem a zbytkem mléka.
- Uděláme vláčné těsto, ze kterého ihned tvoříme placky, které smažíme na rozpáleném oleji.
- Hotové langoše potřeme prolisovaným česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Poznámky
- Langoše bez kynutí sice obsahují droždí, ale těsto se pak nenechává kynout.
TIP: Podívejte se jaké jsou nutiční hodnoty této pizzy.