pizza

Neapolská pizza

Ingredience:

Těsto: 350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
200 ml vody
Omáčka: drcená rajčata (v plechovce)
4 stroužky česneku
oregano
bazalka
pepř
špetka soli
10 ml oleje
Na pizzu: rajčata
ančovičky
kapary
mozzarela

Postup:

Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a vodu. Uděláme těsto, které necháme půl hodiny vykynout.
Mezitím smícháme drcená rajčata s olejem, s prolisovaným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Kapary a ančovičky nakrájíme na plátky. Mozarellu nastrouháme na jemno.
Vykynuté těsto dáme do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech(y). Namažeme ho rajčatovou směsí, poklademe krájenými rajčaty, kapary a ančovičkami. Pizzu pak posypeme mozzarelou a oreganem.
Neapolskou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na 15 minut dozlatova. Neapolská pizza má díky kaparům a ančovičkám svou specifickou chuť.